12 juli 2021 Corona vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa

Patiënten van ons ziekenhuis die binnen de EU gaan reizen en daarvoor een corona vaccinatiebewijs nodig hebben kunnen dit per 1 juli aan vragen via de CoronaCheck app.

In de volgende situaties is het niet mogelijk om via deze app een vaccinatiebewijs te krijgen.

• De persoon heeft geen toestemming gegeven zijn gegevens te delen met het RIVM
  • De gegevens van de persoon staan om één of andere reden niet of niet correct in het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS)
  • De persoon heeft eerder COVID-19 doorgemaakt en is daarna 1x gevaccineerd. Deze persoon is volgens het één-prik beleid na doorgemaakte COVID-19 volledig gevaccineerd. Maar het CIMS heeft deze prik niet als volledige vaccinatie geregistreerd, waardoor de CoronaCeck app/website deze vaccinatie niet als volledige vaccinatie laat zien

Ziekenhuis Rivierenland vaccinatiebewijs

Begin juli 2021 is op landelijk niveau afgesproken dat in bovenstaande situaties het ziekenhuis, dat de vaccinatie heeft toegediend, voor een vaccinatiebewijs moet zorgen. Patiënten, die in ons ziekenhuis gevaccineerd zijn kunnen een vaccinatiebewijs aanvragen door een e-mail te sturen naar: vaccinatiebewijspatient@zrt.nl. U krijgt dan per post en per e-mail een vaccinatiebewijs. Wij werken er hard aan om de door ons gevaccineerde patiënten zo snel mogelijk aan een vaccinatiebewijs te helpen.