4 november 2019 De nieuwe Scoop is uit!

In de nieuwe editie van ons magazine Scoop leest u alles over het nieuwe elektronische patiëntendossier van Ziekenhuis Rivierenland.

Het afgelopen jaar is er in ons ziekenhuis hard en met veel passie en bevlogenheid gewerkt aan de invoering van ons nieuwe elektronisch patiëntendossier HiX. Een jaar geleden zijn zo’n 350 medewerkers begonnen met de voorbereidingen en sinds 11 oktober werkt iedereen in het ziekenhuis met het nieuwe systeem.

Natuurlijk is dat wennen en kosten sommige handelingen misschien nog even wat meer tijd. Maar we zijn ervan overtuigd dat het nieuwe systeem beter, sneller en overzichtelijker is. Het stelt ons in staat om administratieve taken efficiënter uit te voeren. En daardoor hebben we meer tijd voor handen aan het bed. En voor patiënten betekent het dat zij straks informatie kunnen uitwisselen  met het ziekenhuis via MijnZR.

MijnZR is het nieuwe patiëntenportaal waarin patiënten thuis online hun medische gegevens kunnen bekijken. Denk daarbij aan een overzicht van afspraken, uitslagen en brieven. Ook kunnen zij communiceren met hun arts, een afspraak wijzigen of herhaalmedicatie aanvragen.  Om in te loggen is computer, DigiD met sms-verificatie en een mobiele telefoon nodig. Over hoe het precies werkt, leest u alles in deze editie van Scoop.

Lees het complete magazine hier online.