20 september 2021 Doe je mee met Stoptober?

De maand oktober komt eraan en net als voorgaande jaren staat deze maand te boek als ‘Stoptober’. Het doel van deze landelijke actiemaand is samen 28 dagen niet roken in oktober. Een mooie kans om zelf te gaan stoppen met roken en anderen te helpen om die stap te zetten.

Roken komt nog steeds veel voor: Eén op de vijf Nederlanders van 18 jaar en ouder rookte in 2020. Ongeveer driekwart van deze rokers rookt dagelijks (14,9% van de algemene bevolking), blijkt uit onderzoek van Trimbos. Als ziekenhuis willen we hier iets tegen doen en daarom doen we mee aan Stoptober. Wij willen leefstijl gerelateerde aandoeningen voorkomen. En roken past niet in een gezonde leefstijl!

Hoe zit het in Ziekenhuis Rivierenland?

Ziekenhuis Rivierenland is al langere tijd een rookvrij ziekenhuis. Ook buiten op het ziekenhuisterrein is roken niet toegestaan. We hebben een duidelijk beleid over niet-roken.

Samen sta je sterker

In oktober stop je niet alleen. Elk jaar doen meer dan 50.000 Nederlanders mee met Stoptober, en samen vormen we een grote online community. Hou contact met je medestoppers op Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok en Instagram. Onderzoek door het AMC wijst uit dat meedoen aan Stoptober werkt.

• Je hebt 5 x meer kans om het vol te houden
  • 70% houdt 28 dagen vol
  • 50% is 3 maanden later nog steeds gestopt

Wil je zelf stoppen met roken?

Stoptober doet er alles aan om jouw stoppoging te laten slagen. Je kunt de gratis Stoptober Stoppenplan downloaden om je opweg te helpen. Hoe bereid je je voor op Stoptober, en wat doe je op lastige momenten? Ga naar www.stoptober.nl voor alle concrete tips en adviezen.

Doe jij mee?!