8 november 2019 Een mooie 12e plaats in de AD Ziekenhuis Top 100!

Dit jaar heeft Ziekenhuis Rivierenland de 12e plaats behaald van de Ziekenhuizen Top 100 van het Algemeen Dagblad.

Raad van Bestuursvoorzitter Paul Verploegen: " Wát een fijn nieuws! We weten natuurlijk al van onze patiënten dat ze erg tevreden zijn over ons ziekenhuis en de kwaliteit van onze zorg, en daar doe je het met elkaar voor. Maar ook dit is een prachtige bevestiging van de kwaliteit van onze zorg en mooi nieuws voor onze patiënten die hun gezondheid in onze handen leggen. Vorig jaar rond deze tijd mochten we de JCI-accreditatie in ontvangst nemen, ik ben ervan overtuigd dat het proces daaromheen mede heeft bijgedragen aan deze stijging in de AD Top 100!"

De AD-lijst wordt samengesteld op basis van de gegevens die ziekenhuizen over 2018 aanleverden aan Zorginstituut Nederland en de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Het AD kiest daarbij voor 30 thema's waarop punten behaald kunnen worden, met als hoofdthema's verpleging, medicatie, operaties, oncologie, hart en vaten en opname. Ons ziekenhuis stond vorig jaar op de 25e plaats.

Meer informatie over de Ziekenhuizen Top 100 staat op de website van het Algemeen Dagblad.