12 november 2019 Geslaagde verwenmiddag voor vrouwen met borstkanker

De verwenmiddag voor vrouwen met borstkanker was een groot succes. Ruim vijftig deelnemers kwamen op g 11 november naar Ziekenhuis Rivierenland voor een speciaal voor hen georganiseerde middag. Het thema van de middag ‘Zelf werken aan herstel na borstkanker’.

Er was een informatiemarkt met kraampjes over onder meer huidtherapie, voeding, fysiotherapie, kleurenanalyse en nagelverzorging. Het Toon Hermans Huis Tiel, de BVN en firma Spronken waren er met informatie. Ook waren er lekkere en voedzame hapjes te proeven. Het koor Zingen voor je leven gaf een hartverwarmend optreden met uitleg over wat zingen met je kan doen. Verder konden de aanwezigen meedoen aan een workshop. Bijvoorbeeld een workshop met ontspanningsoefeningen, yoga, kleuranalyse en de workshop Leven & zo. Hier was veel belangstelling voor. De deelnemers gaven het rapportcijfer 8 voor de workshops.

Petra van Merkestein, verpleegkundig specialist oncologie: “We zijn heel blij dat we deze middag met de steun van zo veel organisaties en bedrijven hebben kunnen organiseren. De periode van ziekte en behandeling is voor onze patiënten al zwaar genoeg. Het is fijn om dan iets extra’s te kunnen bieden.”

Iedereen kreeg een verwentasje mee naar huis met bijdragen van onder meer Buitensporig uit Tiel, Koffie en Kunst uit Buren, Parfumerie Douglas, Go Dutch Label, Amoena en KMI mammacare. Chocoladehuis Tiel zorgde voor lekkere chocolade en Agnes Goudsmits stelde een exemplaar van haar boek LevensLicht beschikbaar voor verloting.

 

Lees ook: