14 september 2018 Harteraad kent keurmerken toe

Harteraad heeft het Vaatkeurmerk 2018 en Spataderkeurmerk 2018 toegekend aan Ziekenhuis Rivierenland. Hier zijn wij als ziekenhuis erg blij mee. Wij werken hard om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Het behalen van de keurmerken houdt in dat het ziekenhuis voldoet aan de eisen die de patiëntenvereniging stelt aan de zorg voor patiënten met vaatproblemen.

Hieronder staat meer informatie over het Vaat- en Spataderkeurmerk en de kwaliteitscriteria die behaald moeten worden.

Vaatkeurmerk

Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Met het Vaatkeurmerk wil Harteraad de kwaliteit van behandeling van zorg verbeteren en patiënten, zorgverleners en zorgverzekeraars informeren over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaatzorg.

Kwaliteitscriteria

Om het Vaatkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Lees hier de criteria Vaatkeurmerk 2018.

Bron

Spataderkeurmerk

Met het Spataderkeurmerk wil Harteraad bijdragen aan goede kwaliteit van behandeling van spataderen in Nederland. Via een keuzewebsite vind je snel ziekenhuizen of behandelcentra in jouw buurt met het Spataderkeurmerk. Het Spataderkeurmerk helpt patiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden.

Kwaliteitscriteria

Om het Spataderkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten.

Lees hier de criteria Spataderkeurmerk 2018.

Bron