26 november 2021 Help ons helpen in deze tijden!

Ook in ons ziekenhuis merken we dat het steeds moeilijker wordt om patiënten en bezoekers te overtuigen van de maatregelen die we hebben ingevoerd om een veilige omgeving voor onze patiënten, medewerkers en bezoekers te realiseren.

Zo hebben we nog steeds de afspraak dat opgenomen patiënten maar één bezoeker tegelijk mogen krijgen of polikliniekpatiënten maximaal één begeleider mee mogen nemen. Maar natuurlijk blijven ook de bekende hygiëne-maatregelen van kracht en houden we, gezien het grote aantal kwetsbare mensen in ons ziekenhuis, altijd de (voor ziekenhuizen aanbevolen) tien dagen quarantaine-duur aan.

Natuurlijk begrijpen we heel goed dat deze afspraken lastig zijn en voor sommige mensen misschien ook een discussie waard, maar daar kan de vrijwilliger die u bij de ingang treft, of de collega aan de telefoon of op de afdeling niets aan doen! We staan niet tegenover elkáár, we staan met zijn allen tegenover het virus!
Daarom ook op deze plaats onze oproep om onze collega’s, die hun best doen hun werk onder moeilijke omstandigheden te doen, met respect te blijven behandelen, ook al is hun boodschap niet altijd prettig. Ook zij willen liever vandaag dan morgen van het virus en alle beperkingen af. Helpt u hen de dag door met een glimlach?