6 augustus 2020 Hitteplan actief

De komende week wordt het erg heet. In ons ziekenhuis is daarom het hitteplan actief. Het is belangrijk om voldoende te drinken, gezond te eten, afkoeling op te zoeken en goed voor elkaar te zorgen. In ons ziekenhuis zorgen we ervoor dat alle bezoekers en patiënten voldoende water krijgen. We houden het ziekenhuis zo koel mogelijk. Bij het verlaten van het ziekenhuis krijgen bezoekers een flesje water aangeboden.

Wat kunt u zelf doen?
•    Drink voldoende water;
•    Zoek zoveel mogelijk de schaduw op;
•    Houdt uw woning koel door zonwering, ventilatoren of airconditioning;
•    Let extra op mensen in uw omgeving die zorg nodig hebben

Medicijnen en hitte
Sommige medicijnen kunnen bij hitte tot gezondheidsproblemen leiden doordat de water- en zouthuishouding in het lichaam verstoord wordt. Dit kan leiden tot uitdroging, te weinig zweten en onwel worden. Overleg met uw apotheek of (huis)arts als u vragen heeft over het gebruik van uw medicijnen tijdens hitte.