16 oktober 2018 Kwaliteit van zorg nieuwe impuls

Ziekenhuis Rivierenland en St. Antonius geven kwaliteit van zorg nieuwe impuls

Het ziekenhuis Rivierenland en het St. Antonius Ziekenhuis onderzoeken mogelijkheden om de zorg in de regio zuid Utrecht en in de Betuwe te verbeteren. Daarmee willen de ziekenhuizen de continuïteit van kwalitatief hoogwaardige zorg garanderen. Zo kunnen patiënten uit beide ziekenhuizen nu én in de toekomst blijven rekenen op de beste zorg.

Voortdurend verbeteren van de kwaliteit

De ziekenhuizen werken al ruim vijf jaar samen op het gebied van:

• chirurgie
  • Maag darm en Lever
  • Urologie
  • Cardiologie
  • Longgeneeskunde
  • Dialyse
  • Kinderdiabetes.

Beide ziekenhuizen brengen hierbij hun eigenheid in; Ziekenhuis Rivierenland is een sterk verankerd regionaal ziekenhuis met 24/7 toegang tot de zorg. Het St. Antonius Ziekenhuis is een expertcentrum, in het bijzonder op gebied van hart/vaat/longzorg en oncologie. Die samenwerking willen de beide ziekenhuizen meer inhoud geven met als doel om tot nog betere kwaliteit van de zorg te komen.

Luc Demoulin, bestuurslid van het St. Antonius: Als we gebruik maken van elkaars ruimte en expertise kunnen we beter inspelen op ontwikkelingen in de zorg, zoals de stijging van het aantal oudere patiënten en complexere zorgvragen, de toename van innovaties en kennis én het personeelsvraagstuk in de zorg.”

Paul Verploegen, bestuurder Ziekenhuis Rivierenland voegt daar aan toe: “Heel concreet onderzoeken we hoe we de beschikbare capaciteiten, zoals de OK, en expertise op gebied van oncologie in de beide ziekenhuizen het beste kunnen inzetten voor de beste zorg aan patiënten.”

Kleine stappen

Luc Demoulin: “Als eind 2018 uit het onderzoek blijkt dat er concrete verbeterslagen te maken zijn op de genoemde behandelingen, gaan we daarmee voorzichtig aan de slag. We nemen kleine stapjes, zodat we continu kunnen reflecteren en bijsturen waar nodig. Hierdoor willen we zowel in het St Antonius Ziekenhuis als in Ziekenhuis Rivierenland nu en in de toekomst de patiënt de beste zorg op de juiste plaats kunnen blijven bieden”