17 november 2020 Kinderafdeling kleurt paars op Wereld Prematurendag!

Ruim één op de zeven baby’s wordt te vroeg oftewel prematuur geboren. Dit zijn jaarlijks ruim 11.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland. Deze baby’s liggen weken, soms maanden in het ziekenhuis en lopen een verhoogd risico op hersenbloedingen, infecties en hart- en longproblemen.

Voor veel ouders breekt er een spannende tijd aan als ze met hun kindje in het ziekenhuis moeten blijven. Door het coronavirus mogen alleen de ouders bij hun pasgeboren kindje zijn. Het niet kunnen delen van de geboorte, maakt de ziekenhuisopname voor veel ouders zwaar.

17 november Wereld Prematurendag
Tijdens Wereld Prematurendag wordt internationaal stilgestaan bij de grote impact van vroeggeboorte. Uiteraard steken wij ook de ouders van prematuren een hart onder de riem. De kinderafdeling kleurt vandaag paars. Paars staat namelijk symbool voor vroeggeboorte.
Onze kinderafdeling wilt blijven verbeteren. Daarom organiseren ze jaarlijks een terugkomavond waarbij ouders hun ervaringen kunnen delen. Nog een leuk weetje! Onze kinderafdeling gaat in 2021 een terugkommiddag organiseren voor schoolkinderen die als couveusekanjer zijn geboren.

Meer informatie?
Kijk dan eens op de website www.care4neo.nl.

Heb je vragen of behoefte aan een luisterend oor?
Mail onze contactpersoon, Hanna van Ommen, van care4neo via couveuseouderstiel@gmail.com

In contact komen met andere ouders?
Word lid van de Facebookgroep ‘Kleine Kanjers’.