14 september 2018 Kinderkamer SEH in gebruik

Het cadeau van chemisch bedrijf Niacet in Tiel aan het ziekenhuis is in gebruik: de animatie in de behandelkamer op de Spoedeisende Hulp werd als eerste bekeken door Jaimy, het kind van een van de verpleegkundigen. Ze was met haar oma uitgenodigd hem als eerste te zien door directeur Peter Paul Lamers van Niacet en voorzitter Wouter de Baat van de Stichting Vrienden.

Het bedrijf schonk in april 12.000 euro aan de stichting, die het weer besteedt in het ziekenhuis. Het geld kwam van acties van de werknemers en de directeur samen. De behandelkamers zijn nieuw gebouwd, bestaande behandelkamers worden de komende maanden verbouwd, het betreft dus een uitbreiding.
De animatie haalt de aandacht van kinderen weg van de behandeling, zodat die makkelijker verloopt. Het is de tweede in huis: ook op de Kinderafdeling is er een geschonken, met prima resultaten.