30 mei 2018 Kookworkshop voor kankerpatiënten

Gistermiddag ging de eerste kookworkshop voor kankerpatiënten van Ziekenhuis Rivierenland van start in het RSG Linge College in Tiel. Het is voor het eerst dat een dergelijke workshop in ons land werd gegeven o.l.v. kok Eric Jan Wissink, specialist in smaak en smaakoplossingen. 

Op initiatief van de Stichting Vrienden van het ziekenhuis en in nauwe samenwerking met Roparun Nederland en het ziekenhuis, kon dit unieke concept opgestart worden. In totaal worden er in de komende periode 6 workshops gehouden. Aan de hand van heerlijke recepten worden met elkaar gerechtjes gemaakt die na afloop als afsluitende maaltijd dienen voor de patiënten. De keuken werd beschikbaar gesteld door het RSG Linge College en enkele leerlingen zorgden voor extra "handjes" in de keuken. Iedere deelnemer kreeg na afloop een mooi receptenboek, speciaal voor kankerpatiënten geschreven, mee naar huis.

Deze kookworkshop werd mede mogelijk gemaakt door de afdelingen Dagbehandeling Oncologie, Diëtetiek, Voeding en catering en Communicatie van het ziekenhuis. Diverse sponsoren zorgden voor de levering van de ingrediënten.