8 juni 2021 Meer ruimte voor reguliere zorg

Ook in ziekenhuis Rivierenland neemt het aantal COVID-19 patiënten af. Dat is goed nieuws, want daarmee is er weer meer ruimte voor de zorg aan andere patiënten. In de media staan regelmatig berichten over inhaalzorg en wachtlijsten wegwerken. Maar hoe zit dat nu precies?

Op dit moment werken we hard aan het oppakken van alle zorg die we ook voor de derde COVID-19 golf gaven. Net als bij de aanpak van de COVID-19 pandemie kiezen we er in Nederland voor om ook de inhaalzorg met alle ziekenhuizen samen op te pakken. Daarbij kijken we eerst naar de meest urgente patiënten. Zij zijn als eerste aan de beurt. Patiënten van wie een behandeling of operatie is uitgesteld en die opnieuw ingepland zijn, worden hiervoor door afdeling Opname of de polikliniek gebeld. Voor sommige patiënten betekent dit nog iets langer wachten. Wij begrijpen dat dit lastig is. De medewerkers van ziekenhuis Rivierenland doen er alles aan om ook in deze fase van opbouw weer voor onze patiënten klaar te staan. Veilig en vertrouwd.