13 januari 2020 Mobile van Coen Kaayk siert het ziekenhuis

Het kunstwerk Mobile van Coen Kaayk krijgt een tweede leven in de patio van Ziekenhuis Rivierenland. Het kunstwerk van de Tielse kunstenaar hing voorheen in de bibliotheek van Tiel.

Toen de bibliotheek in 2017 een nieuw onderkomen kreeg, belandde Mobile in het atelier van kunstenaar Jan van IJzendoorn. Hij benaderde het ziekenhuis en stelde voor om het kunstwerk in bruikleen te geven. Het is afgelopen zaterdag met een hoogwerker in de patio gehangen.

Samen met Jelle Andriesse maakte Van IJzendoorn het draaiende en bewegende kunstwerk weer op orde. Het mechaniek was stuk, maar dat hebben zij weer aan de praat gekregen. Toen het kunstwerk op z’n plek hing, hebben de twee kunstenaars het werk nog mooi opgepoetst.

Beeldhouwer Coen Kaayk werd in Etten geboren. Hij werkte veel met plexiglas. Hij kreeg voor onderzoek naar het gebruik van deze kunststof kort na zijn afstuderen aan de Koninklijke Academie in Den Haag een rijksstipendium. Werk van Coen Kaayk bevindt zich in collecties van onder meer het Gemeentemuseum Arnhem en grote internationale bedrijven.