4 september 2020 Doe de online coronacheck voordat u naar ons ziekenhuis komt!

Wie een afspraak heeft in het ziekenhuis, kan nu vooraf thuis al onze ZR-coronacheck doen. Rolt er een groene score uit deze check, dan kan de afspraak zonder problemen doorgaan en kan de patiënt via een ‘snelroute’ naar binnen. De score is 48 uur geldig.

Al enige maanden stelt een medewerker van het ziekenhuis aan patiënten en bezoekers bij binnenkomst een aantal vragen om na te gaan of er klachten zijn die op corona kunnen wijzen. Als er geen klachten zijn, kan iemand doorlopen naar de aanmeldzuil en vervolgens naar de polikliniek of afdeling waar de afspraak is.

Snelle toegang

Om te zorgen dat dit zo vlot mogelijk verloopt, komt er nu de mogeljkheid van de online coronacheck bij. Eén of twee dagen voor de afspraak kan de patiënt of bezoeker thuis op de computer of op een mobiele telefoon de coronavragen beantwoorden. Er rolt dan vanzelf een groene, oranje of rode score uit. Deze score is eenvoudig via een e-mail uit te printen of kan worden getoond op het scherm van de mobiele telefoon. Met deze service wil het ziekenhuis de doorstroming in de hal verder verbeteren.

Thuisquarantaine

Naast de vragen over gezondheid is er nu als extra check een vraag toegevoegd over thuisquarantaine. Wie op vakantie is geweest naar een land waar code rood of oranje geldt, krijgt bij thuiskomst het dringende advies om twee weken binnen te blijven. Dat betekent dat afspraken in het ziekenhuis niet door kunnen gaan. Om te voorkomen dat iemand vanuit quarantaine tóch naar het ziekenhuis komt, wordt hiernaar dus voor de zekerheid navraag gedaan. Thuisquarantaine kan ook door de GGD worden voorgeschreven, als iemand een naaste heeft met een bewezen coronabesmetting.

De eerdere maatregelen voor patiënten en bezoekers blijven ook van kracht: kom zoveel mogelijk alleen en kom niet te vroeg. Daarnaast gelden de algemene afstands- en hygiënemaatregelen. Dit is nodig met het oog op de veiligheid voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

We rekenen op uw medewerking!

Klik door naar de corona-check: https://www.ziekenhuisrivierenland.nl/alles-over-corona/corona-check