20 september 2019 Patiënten denken mee met ziekenhuis

Wie vanaf 11 oktober door de draaideur het ziekenhuis instapt, krijgt te maken met aanmeldzuilen. Dat zal gevolg hebben voor de dynamiek in de hal. Een groep patiënten heeft op 18 september meegedacht over hoe de ontvangst zo prettig mogelijk kan zijn.

De testgroep ging op pad langs alle plekken waar patiënten voorbijkomen als ze een afspraak in het ziekenhuis hebben. Dat begon al op de stoep voor het ziekenhuis. Wil je daar een bord zien met ‘Welkom’ of met ‘Houd uw identiteitsbewijs bij de hand’? In de hal bij de aanmeldzuilen komen straks vrijwilligers te staan die hulp kunnen bieden. Wil je dat ze herkenbaar zijn door speciale kleding of juist niet? Bij de test-aanmeldzuil werd gekeken of de opstelling voldoende privacy biedt. Voor rolstoelgebruikers is er vanaf 11 oktober een aanmeldtafel. Ook daar kon worden uitgeprobeerd of de opstelling klopte. De deelnemers spraken zich verder uit over de logica van opschriften, handige looproutes, vindbaarheid van de medicijnregistratie, plekken voor computers om in te loggen op het patiëntenportaal en de plaats van het Oranje Servicepunt. Hun inbreng leverde een lijst met aanbevelingen aan het ziekenhuis op. Waar mogelijk worden de ideeën komende tijd toegepast.

Onderzoeks- en expertisecentrum Pharos begeleidde de bijeenkomst. Ziekenhuis Rivierenland werkt met Pharos samen bij het invoeren van het patiëntenportaal MijnZR. Dit is vanaf 11 oktober te vinden via www.mijnzr.nl.