27 mei 2019 Paul Verploegen gaat met ingang van 2020 met pensioen

Vanmorgen heeft bestuursvoorzitter Paul Verploegen zijn beslissing bekend gemaakt om met ingang van het nieuwe jaar zijn loopbaan in ons ziekenhuis en daarmee zijn rol als bestuursvoorzitter neer te leggen. Paul heeft ruim twintig jaar voor ons ziekenhuis gewerkt, waarvan de laatste tien jaar als bestuurder. De reacties uit het ziekenhuis zijn unaniem: collega´s betreuren zijn beslissing en tonen daarbij direct ook begrip en veel respect. Collega bestuurder Marc Hendriks: "Ziekenhuis Rivierenland is Paul veel dank verschuldigd, hij betekent voor ons veel als méns en als bestuurder."

Paul: "Ons mooie ziekenhuis staat er goed voor: we leveren mooie zorg, de financiële positie is goed, koers en beleid zijn helder ennagedacht en de beslissing valt me niet licht, maar toch kies ik voor dit moment om het einde van het werkende deel van mijn leven aan te kondigen.
Ik houd van mijn werk en doe het nog steeds met veel plezier en energie. Ik ben nog fit, gezond en vitaal, maar ik weet ook uit mijn directe omgeving dat dit geen vanzelfsprekendheid is. Ik heb nog zoveel wensen en ambities waaraan ik tot nu toe niet ben toegekomen in mijn leven, en waaraan ik nog heel graag wél wil toekomen. Die mogelijkheid is er en pak ik aan."