14 mei 2021 Roparunners rennen door Rivierenland

In het Pinksterweekeinde (22 en 23 mei) houdt het Roparunteam 166 een trainingsloop van 360 km door het Rivierenland. De loop komt in de plaats van de jaarlijkse Roparun, die dit jaar wederom niet doorgaat vanwege corona. Met de alternatieve loop wil het team aandacht vragen voor mensen met kanker. Verschillende acties worden gevoerd om geld in te zamelen.

Team 166 is van oudsher het team van Ziekenhuis Rivierenland. De ‘home edition’ bestaat uit zes ronden van 50 kilometer, die in een aantal lussen rondom Tiel worden afgelegd en steeds langs het ziekenhuis komen. Daarnaast is er een aantal rondjes door de stad van 4 km, met als startpunt het Toon Hermans Huis Tiel. Het team bestaat uit hardlopers, fietsers, chauffeurs en navigators, die op afstand van elkaar en in tweetallen coronaproof meedoen.

De start is op zaterdag 22 mei om 6.00 uur in Kapel-Avezaath en op zondag 23 mei rond 18.00 uur is op dezelfde plaats de finish. Wendy Bosboom, lid Raad van Bestuur, geeft de aftrap voor de tweedaagse en loopt de eerste kilometers mee met het ziekenhuisteam.

Verse aardbeien

Om geld in te zamelen voor het goede doel – projecten voor mensen met kanker - worden aardbeien, asperges (onder voorbehoud), plantjes en Flipje haakpakketten verkocht op de zaterdag voor Pinksteren (22 mei). De kraam staat in het centrum van Tiel tegenover firma Oostendorp in de Waterstraat. Deze speciaalzaak houdt die dag een koffie-actie en schenkt een deel van de opbrengst aan het goede doel. Bij het Toon Hermans Huis kan het publiek die dag ook aardbeien en plantjes kopen. Ook is er vorige week een huis-aan-huis collecte gehouden. Uiteraard worden ook bij de verkoop de regels van het RIVM in acht genomen en is in overleg met de gemeente een kraam ingericht.

Goed doel

In het ziekenhuis gaat veel aandacht uit naar de zorg voor mensen met corona. Tegelijk is ook de zorg aan mensen met kanker onverminderd van belang. Stichting Roparun zet zich in voor projecten die bijdragen aan kwaliteit van leven voor mensen met kanker. De plaatselijke teams lopen hiervoor jaarlijks een sponsortocht van ruim 500 kilometer van Parijs en Bremen naar Rotterdam. Wie Roparunteam 166 wil steunen, kan dat doen door te kijken op www.team166.nl.