1 februari 2021 Slimme Zorg Estafette: meer mogelijk met MijnZR

In februari trekt de Slimme Zorg Estafette door Nederland. Het is een vervolg op de landelijke e-health week. In plaats van een week is er nu een maand lang aandacht voor de mogelijkheden van slimme zorg en innovatie in de zorg. Ziekenhuis Rivierenland haakt hierop aan met extra aandacht voor het patiëntenportaal MijnZR.

Veel patiënten weten inmiddels de weg te vinden naar het patiëntenportaal. Daarin is steeds meer mogelijk, zoals het invullen van digitale vragenlijsten of het aanpassen van persoonlijke gegevens. Om MijnZR extra in het zonnetje te zetten, worden op 1 februari koffiemokken met het opschrift ‘Kent u MijnZR-mokken al?’ uitgedeeld op de poliklinieken. De koffiemok staat symbool voor het gemak waarmee de patiënt thuis achter de computer contact heeft met het ziekenhuis en inzage heeft in zijn of haar persoonlijke medische gegevens.

Kennismaking met MijnZR

Voor wie nog geen ervaring heeft met MijnZR, is er sinds 1 februari een eenvoudig introductiefilmpje beschikbaar. Op de webpagina www.mijnzr.nl staan veelgestelde vragen en antwoorden over het patiëntenportaal. Iedereen die ingeschreven is als patiënt in het ziekenhuis, kan met behulp van DigiD en sms-code toegang krijgen tot deze digitale omgeving.

Digitale opmars

Voor patiënten is de digitale opmars in de zorg op veel manieren merkbaar. “We zetten ons in voor toepassingen die de zorg voor de patiënt makkelijker en prettiger maken. Denk aan het patiëntenportaal MijnZR, beeldbellen via BeterDichtbij, communicatie per app, telemonitoring voor mensen met hartfalen, maar ook zullen we aansluiting gaan zoeken bij de PGO, de persoonlijke gezondheidsomgeving. De stem van de patiënt is daarbij van groot belang”, aldus zorgmanager Ingrid Wolbert. Ook voor zorgmedewerkers heeft digitale innovatie gevolgen. Cardioloog Jeroen Slikkerveer is er blij mee. “ICT maakt de zorg makkelijker, veiliger en leuker. In deze coronatijd bijvoorbeeld is het heel fijn dat we kunnen beeldbellen met patiënten. Zo kunnen veel consulten toch doorgaan.” Beiden maken deel uit van de commissie ‘e-noveren’ die speciaal voor digitale innovaties in het leven is geroepen.

Activiteiten

Wie interesse heeft in slimme zorg en innovatie kan tijdens de maand van de Slimme Zorg Estafette op een leuke manier ontdekken welke slimme zorgoplossingen er zijn. Het overzicht staat op https://slimmezorgestafette.nl/activiteiten-bezoeken.