16 april 2019 Sneller helderheid na borstonderzoek

De mammapolikliniek heeft een duidelijker en kortere routing voor patiënten gekregen. Voortaan gaat  iedereen met een afwijking in de borst eerst naar de afdeling Radiologie, voor beeldvormend onderzoek. De radioloog bespreekt meteen de uitslag met de vrouw of man die het  onderzoek heeft gehad. Is er niets aan de hand dan kunt u gerustgesteld naar huis. Voorheen werd voorafgaand hieraan nog eerst een afspraak gemaakt, waarop werd bepaald of radiologisch onderzoek nodig was.

Mocht er wel iets te zien zijn dan neemt de radioloog meteen een biopt van de afwijking en krijgt u twee dagen daarna een afspraak met de medisch- of verpleegkundig specialist om de uitslag en een eventueel behandelplan te bespreken.

Op de mammapolikliniek werken medisch- en verpleegkundig specialisten die deskundig zijn op het gebied van afwijkingen in de borst. Dat kunnen goedaardige afwijkingen zijn maar het kan ook borstkanker zijn. Een afwijking in de borst kan onzekerheid geven daarom vinden wij het belangrijk dat u snel duidelijkheid krijgt over de diagnose.

Van alle afwijkingen in de borst heeft ongeveer 70 procent niets met borstkanker te maken, maar de betreffende vrouwen of mannen hebben wel de onzekerheid dat ze niet weten of ze wel of geen borstkanker hebben.

Met bovenstaande aanpak hebben we een snelle route ontwikkeld waarbij u na uiterlijk twee werkdagen terecht kunt op de afdeling radiologie. Indien nodig heeft u twee dagen dáárna een om een en ander te bespreken.