12 mei 2022 Tweede groep Oekraïense vluchtelingen aangekomen in Ziekenhuis Rivierenland

Op woensdag 11 mei is de tweede groep Oekraïense vluchtelingen aangekomen in ziekenhuis Rivierenland. Deze tweede groep bestaat uit 34 personen. Samen met de eerste groep die eind maart aankwam, vangen we nu ruim 60 vluchtelingen op in het ziekenhuis.

Ook voor deze tweede groep heeft het ziekenhuis een leegstaande afdeling in een oud gebouwdeel van het ziekenhuis de afgelopen weken geschikt gemaakt als tijdelijke woonruimte. De vluchtelingen kunnen hier volledig zelfvoorzienend wonen. Zij krijgen ondersteuning van vrijwilligers van het Rode Kruis en het ziekenhuis en van medewerkers van de gemeente.

Eerst rust

Net als bij de aankomst van de eerste groep benadrukken burgemeester Hans Beenakker en Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur dat het belangrijk is dat de nieuwe bewoners eerst en vooral rust mogen krijgen. Daarna onderzoekt de gemeente de mogelijkheden voor bijvoorbeeld onderwijs en werk. Het is belangrijk dat de vluchtelingen zo snel mogelijk hun weg leren vinden in onze samenleving. Als inwoners daarbij willen helpen, kunnen zij dat laten weten via matchpoint@mozaiekwelzijn.nl.

Meer informatie

De gemeente staat klaar voor inwoners of ondernemers die vragen of zorgen hebben. Een antwoord op vragen staat mogelijk al op www.tiel.nl/oekraine. Bellen of mailen kan natuurlijk ook: (0344) 637 111 of oekraine@tiel.nl.