11 juni 2021 Versoepelingen in het ziekenhuis

Vanaf 11 juni is er meer bezoek mogelijk in het ziekenhuis. Opgenomen patiënten mogen twee bezoekers ontvangen, op verschillende tijdstippen. Wie een afspraak heeft met een arts in het ziekenhuis, mag nu weer iemand als begeleider meenemen.  

De versoepeling is mogelijk omdat het de goede kant op gaat met de coronacijfers in onze regio. Het RIVM heeft het risiconiveau voor onze regio verlaagd van zeer ernstig naar ernstig. Dit bekent dat een aantal coronamaatregelen aangepast kunnen worden, waarvan de belangrijkste de bezoekuren zijn. Natuurlijk alleen, wanneer bezoek en begeleider geen COVID-19 klachten hebben of in thuis quarantaine horen.  

Maandenlang kregen patiënten het dringende verzoek om zoveel mogelijk alléen naar het ziekenhuis te komen. Dit was nodig om het aantal verplaatsingen in het gebouw zo klein mogelijk te houden en daarmee het risico op besmetting met het coronavirus te verkleinen. Marc Hendriks, Raad van Bestuur: “We zijn heel blij en opgelucht dat deze versoepeling mogelijk is. Voor onze patiënten is het erg fijn dat ze weer iemand mee mogen nemen naar de spreekkamer. Want twee horen meer dan één. Ook voor opgenomen patiënten is het natuurlijk heel fijn dat er iets meer bezoek mogelijk is. In plaats van één bezoeker per dag mogen er nu op verschillende momenten twee bezoekers komen. Dat biedt afleiding en gezelligheid en dat draagt weer bij aan het welzijn van onze patiënten, die we een zo prettig mogelijk verblijf willen bieden.” Bezoekers en patiënten kunnen ook weer gebruik maken van het restaurant en het winkeltje, voor een koffie, lunch of het kopen van een cadeautje. 

Maatregelen die nog steeds gelden

Het is nog steeds verplicht een mondkapje te dragen dat bij binnenkomst in het ziekenhuis wordt uitgereikt en blijf afstand houden. Ook is er in de hal nog steeds een corona-check. Dit kan ook thuis online.