17 december 2019 Vervelende wond? Kom naar het Wondteam!

Wonden zijn er in alle soorten en maten. Op kleine wondjes plak je een pleister of een gaasje. Maar als het groter of complexer is, kan het Wondteam van Ziekenhuis Rivierenland een oplossing bieden!

Doorligwonden, brandwonden, wonden die ontstaan na een ongeluk of wonden aan de voeten als complicatie bij diabetes zijn complexe wonden. Om patiënten hiermee goed te kunnen helpen, wil de wondverpleegkundige alles weten van de wond. Hoe is deze ontstaan? Is er sprake van een aandoening die invloed heeft op de genezing? Soms is extra onderzoek nodig voordat er een behandelplan kan worden gemaakt. Dit gebeurt in overleg met de chirurgen.

Het Wondteam heeft zowel dermatologische als chirurgische expertise. Voor het behandelen van complexe wonden is specifieke kennis en ervaring nodig waarvoor de wondverpleegkundigen een aparte opleiding volgen. Het Wondteam van Ziekenhuis Rivierenland bestaat uit verpleegkundig specialisten, wondverpleegkundigen en gespecialiseerde doktersassistenten. Het team werkt nauw samen met de onder andere (vaat)chirurgen, dermatologen en revalidatieartsen. Het Wondteam houdt ook spreekuur in de Barbara Polikliniek in Culemborg.

Het Wondteam is te bereiken via: 0344 – 726674.