25 september 2019 Vrijwilligers voor de aanmeldzuilen gezocht

Vanaf 11 oktober staan er aanmeldzuilen in de hal van Ziekenhuis Rivierenland. Patiënten kunnen zich daar met hun identiteitsbewijs aanmelden voor hun afspraak. We zoeken nog een aantal vrijwilligers die patiënten willen helpen bij deze nieuwe manier van aanmelden.

Het gaat om een vrijwilligerstaak van 3 maanden, voor 3 uur of meer per week. Het is bij uitstek een taak voor mensen die het leuk vinden om op een gastvrije manier contact te leggen met de patiënten van het ziekenhuis. Zo maakt u het bezoek aan het ziekenhuis wat minder spannend.

Voor het aanmelden bij de zuil heeft de patiënt een ID-kaart, paspoort of rijbewijs nodig. Het aanmelden is een kwestie van scannen: de aanmeldzuil ‘leest’ het identiteitsbewijs en print een ticket. Daarop staan de afspraken voor die dag en de looproutes. De vrijwilliger wijst indien nodig de weg naar de juiste afdeling of polikliniek. Het scherm van de aanmeldzuil is duidelijk en gemakkelijk te bedienen. Maar de ervaring in andere ziekenhuizen leert dat mensen het prettig vinden als er iemand in de buurt is die kan helpen. De vrijwilliger geeft uitleg en neemt daarbij de privacy van de patiënt in acht.

Na de drie maanden is verlenging mogelijk als vrijwilliger, bij de aanmeldzuilen of op een andere plek in het ziekenhuis. Vrijwilligers krijgen vooraf een training en worden geregistreerd vrijwilliger in het ziekenhuis. Meer informatie bij Paul Klaver, coördinator vrijwilligers op 06-43040895 of e-mail paul.klaver@zrt.nl.