30 april 2020 Wat verandert er in het ziekenhuis?

In Ziekenhuis Rivierenland worden weer poliklinische spreekuren gehouden. Na de coronacrisis verandert er wel het één en ander in het ziekenhuis. Hieronder leest u hoe we de zorg weer opstarten en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het ziekenhuis voor u als patiënt én voor onze medewerkers een veilige plek is en blijft:
 

 • Doordat we een ‘anderhalve meter ziekenhuis’ hebben ingericht waar mensen met corona-achtige klachten aan de poort worden uitgefilterd, is het op de poliklinieken in principe veilig voor patiënten en medewerkers. U kunt dus zonder zorgen komen, mits iedereen zich aan de regels houdt.
   
 • We beginnen met kleine aantallen patiënten. Het moet steeds mogelijk zijn om 1,5 meter afstand te bewaren. Dit betekent dat voorlopig niet alle patiënten aan de beurt kunnen komen om gemiste afspraken in te halen.
   
 • Kort voor uw afspraak meldt u zich bij het ziekenhuis. Bij de ingang wordt de onderlinge afstand bewaakt, gecontroleerd of u op tijd bent (niet veel te vroeg of te laat) en krijgt u nogmaals vragen over mogelijke coronaverschijnselen. Pas daarna mag u doorlopen.
   
 • Begeleiders zijn in principe niet toegestaan, tenzij de patiënt écht niet zonder begeleider kan.
   
 • Na het bezoek aan de polikliniek geldt er een andere route naar buiten, om drukte in de hal en bij de draaideur te voorkomen. Deze routes staan aangeven met pijlen.
   
 • Er wordt zorgvuldig afgewogen wie als eerste aan de beurt is. In het algemeen geldt: bij groter spoedeisend belang kunt u eerder terecht. Toch kan het gebeuren dat bij het ene specialisme een patiënt eerder aan de beurt is voor een relatief kleine klacht, terwijl iemand met ernstiger problemen bij een ander specialisme nog niet wordt opgeroepen. Wij vragen daarvoor uw begrip.
   
 • Alle patiënten krijgen persoonlijk bericht over hun afspraak, ook wanneer die voorlopig nog niet doorgaat.
   
 • Aan alle patiënten die voor het poliklinisch spreekuur worden uitgenodigd, wordt telefonisch gevraagd of zij koorts of griepachtige verschijnselen hebben die op corona kunnen wijzen. Is dit het geval, dan moet de afspraak toch nog wachten.
   

Hartelijk dank voor uw medewerking, zo maken we het ziekenhuis samen veilig!