29 maart 2019 ‘Welkom’ aan onze vrijwilligers!

Onmisbaar zijn ze…onze vrijwilligers: ze vervoeren patiënten op de parkeerplaats, wijzen de weg aan de vrijwilligersbalie of zijn gastheer of –vrouw op verpleegafdelingen. Door hen wordt koffie en thee verzorgd in de wachtkamers, boeken verzorgd of aquaria in het ziekenhuis bijgehouden.  En al jaren doen deze vrijwilligers dat onder de vlag van de Tielse Vrijwilligers Organisatie. Aan deze warme band komt met ingang van 1 april een einde omdat ons ziekenhuis zelf een coördinator voor de vrijwilligers heeft aangesteld die de aansturing voor zijn rekening gaat nemen: Paul Klaver.

Paul Klaver : “Zo worden de lijntjes kort en de continuïteit goed geborgd. Er zijn ondertussen meer dan 150 vrijwilligers in het ziekenhuis werkzaam en ik vind het een eer om hieraan een bijdrage te mogen leveren. Ik hoop van harte dat we nog veel meer vrijwilligers mogen verwelkomen de komende jaren.”   Eén van deze vrijwilligers, die al 12 jaar actief is in ons ziekenhuis: “Ik zeg altijd maar zo: mijn vrijwilligerswerk heeft drie voordelen. Het ziekenhuis is blij met ons, de patiënten zijn blij met ons en ik ben blij dat ik dit kan doen. Bedenk dan maar eens een reden om dat niet te doen!”

Als ziekenhuis bedanken we de Tielse Vrijwiligers Organisatie hartelijk voor de fijne samenwerking al die jaren!

Wilt u weten of u ook iets kunt betekenen voor onze patiënten? Graag! Mail dan met Paul Klaver via paul.klaver@zrt.nl.