2 december 2020 Zelf uw gegevens aanpassen in MijnZR

Kent u MijnZR al? MijnZR is een beveiligde, persoonlijke, online omgeving voor patiënten van Ziekenhuis Rivierenland. U kunt hier uw medische gegevens inzien, afspraken bekijken en zelf een aantal zaken regelen. Achter de schermen werken we aan steeds meer mogelijkheden in het patiëntenportaal MijnZR, die het u makkelijker maken om contact te houden met het ziekenhuis. Twee nieuwe mogelijkheden lichten we er voor u uit.

Persoonlijke gegevens wijzigen

In MijnZR kunt u nu zelf uw adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres doorgeven of wijzigen. Ook kunt u de gegevens van huisarts, tandarts, apotheek en zorgverzekering doorgeven of wijzigen. U hoeft hiervoor niet meer naar de Inschrijfbalie in de hal.

Meldingen via SMS of e-mail

U kunt nu ook in MijnZR aangeven of u geïnformeerd wilt worden over afspraken en op welke manier. Dat kan zijn met een e-mail en/of een SMS bericht. U kunt dit zelf instellen. Ga in MijnZR naar het onderdeel Mijn gegevens. Vervolgens gaat u naar de pagina: Berichten E-mail en/of SMS. Hier kunt u uw voorkeuren instellen. Als u niets heeft aangevinkt, ontvangt u geen meldingen. U kunt desgewenst ook meldingen ontvangen als uw zorgverlener een antwoord heeft gegeven op het digitaal consult of als er een patiëntenfolder of vragenlijst voor u klaarstaat.

Ook via de aanmeldzuil

Komt u voor een afspraak naar het ziekenhuis, dan komt u eerst naar de aanmeldzuil voor een ticket. Op deze aanmeldzuil kunt u net zoals in MijnZR uw gegevens aanpassen, inclusief het doorgeven van uw e-mail adres of mobiele nummer.