17 november 2022 Ziekenhuis Rivierenland Collegetour: meld u aan!

Dit jaar bestaat Ziekenhuis Rivierenland 40 jaar! Dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan. Daarom vieren we ons jubileum van maandag 28 november tot en met vrijdag 2 december met feestelijke activiteiten. Speciaal voor u organiseren we een collegetour waarin u kennis kunt maken met verschillende
medische thema’s.

Maandag 28 november: Diabetes voorkomen

Diabetes (of suikerziekte) is een van de meest voorkomende chronische ziekten in ons land. Het wordt ook wel een onzichtbare ziekte genoemd, omdat je er jaren mee kunt rondlopen zonder dat je het merkt. Diabetes kan schade geven aan ogen, nieren en zenuwen. Daarnaast hebben mensen met diabetes een hoger risico op het krijgen van hart- en vaatziekten. Over de verschillende vormen van diabetes, wat het is, hoe het je dagelijks leven beïnvloedt, maar ook wat je er zelf aan kunt doen, vertelt internist - endocrinoloog Anita Peeters.

Dinsdag 29 november: Kijk mee met een kijkbuisoperatie

Een unieke kans: zie hoe een galblaasoperatie wordt uitgevoerd. De galblaas, een klein orgaan, scheidt een vloeistof af dat belangrijk is voor de vertering van vetten. Wanneer iemand galstenen heeft, kan de galblaas verwijderd worden. Dat gebeurt via een kijkbuisoperatie. Daarmee kun je niet alleen de galblaas, maar ook andere organen in de buikholte goed zien. Chirurg Marijn Takkenberg vertelt wat er tijdens de operatie gebeurt. Kinderarts Károly Illy zorgt dat alle vragen van de kijkers worden beantwoord.

Donderdag 1 december: Zo werkt mijn hart

Hoe werkt het hart eigenlijk? Waar zorgt het hart voor en wat gebeurt er als het hart niet werkt zoals het moet werken? Wat kun je zelf doen om het hart zo gezond mogelijk te houden? In dit college neemt cardioloog Arash Alipour u mee in de wondere wereld van het hart.

Aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats in een aparte tent op het terrein van Ziekenhuis Rivierenland. Per bijeenkomst kunnen maximaal 140 mensen meedoen. Daarom is het belangrijk dat u zich vooraf inschrijft. Heeft u interesse? Schrijf u dan in op deze pagina. Hier vind u ook meer praktische informatie.

We kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen!