31 januari 2020 Ziekenhuis Rivierenland is voorbereid op het Corona virus

Ziekenhuis Rivierenland is voorbereid op coronavirus

Hoewel het RIVM en GGD hebben aangegeven dat de kans op de verspreiding van het Coronavirus in Nederland nog niet heel erg groot is, neemt Ziekenhuis Rivierenland wel extra voorzorgsmaatregelen in lijn met het landelijke beleid.  Dat betekent dat we voldoende materialen beschikbaar hebben die noodzakelijk zijn bij een eventuele besmetting, en afspraken hebben gemaakt hoe om te gaan een mogelijke ‘verdachte’ patiënt.

Het Coronavirus is een virus dat het meest lijkt op een verkoudheidsvirus. Het kan gevaarlijk zijn voor mensen met een verminderde weerstand. De belangrijkste besmettingsroute is via hoesten binnen een straal van 1.5 meter, waarbij kleine druppels worden ingeademd en in de ogen kunnen komen. Dat betekent dat goede hoesthygiëne (in de elleboog hoesten/niezen) en handhygiëne belangrijk zijn om verspreiding te voorkomen.

Komt u in ons ziekenhuis? Dan kan het zijn dat we u bevragen op een paar punten, dit zijn vooral voorzorgsmaatregelen.

Bent u ongerust of u mogelijk het virus hebt opgelopen? U hoeft niet meteen naar het ziekenhuis te komen voor onderzoek. U kunt hiervoor contact opnemen met uw huisarts.

Meer informatie over het coronavirus is te vinden op de website van het RIVM.