5 april 2019 Ziekenhuizen zetten in op regionaal netwerk zorg

Om nu en in de toekomst de beste zorg te leveren aan iedereen in Nederland, is integrale zorg rondom de patiënt, binnen een regionaal netwerk van zorg en welzijn noodzakelijk. 28 regionale ziekenhuizen, verenigd in de SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) lanceren hun nieuwe strategische koers ‘van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’. Minister Bruins nam de strategisch koers op 4 april in ontvangst. Met deze strategie richten SAZ ziekenhuizen zich naast (medische) behandeling ook op preventie, vermindering van ongezondheid en bevordering van gezondheid; sterk verankerd in de regio én samen met de patiënt.

Tachtig procent van de ziekenhuiszorg is algemene ziekenhuiszorg. De integrale aanpak van de regionale ziekenhuizen is juist voor die zorg de beste en meest betaalbare optie. Daar zit de meeste ervaring en hebben de zorgprofessionals korte lijnen met de huisartsen en andere zorgverleners in de regio. Ook Ziekenhuis Rivierenland volgt deze koers als lid van de SAZ.

Op de foto rechts bestuurder Paul Verploegen van Ziekenhuis Rivierenland, tweede van links Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter SAZ, midden minister Bruno Bruins.

Meer weten?

Op de website van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen kunt u meer lezen over de vernieuwing van de strategische koers, lees het hele artikel op hun website