Ziekenhuis Rivierenland en Helpdesk Digitale Zorg bieden digitale ondersteuning aan patiënten

Helpdesk Digitale Zorg (1)

Digitale zorg of ‘zorg op afstand’ wordt steeds gewoner. Om patiënten van Ziekenhuis Rivierenland hierbij te helpen, is de Helpdesk Digitale Zorg beschikbaar. Daar kunnen mensen vanaf 1 september terecht met al hun vragen over het gebruik van het patiëntenportaal MijnZR, beeldbellen via BeterDichtbij of andere digitale hulpmiddelen van Ziekenhuis Rivierenland.

Wendy Bosboom, lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland: “We willen dat iedere patiënt altijd zo goed mogelijk toegang heeft tot onze ziekenhuiszorg. In deze tijd zijn digitale toepassingen daarbij vaak een heel handig hulpmiddel. Thuis kunnen inloggen in je dossier, beeldbellen met je dokter: steeds meer patiënten doen dat. Daardoor sta je veel meer zélf aan het roer van je gezondheid. Dat is belangrijk: het gevoel dat je zelf regie hebt over je situatie en daarvoor niet altijd naar het ziekenhuis hoeft te komen. Natuurlijk willen we patiënten helpen als er technische vragen zijn over bijvoorbeeld het inloggen of downloaden van een app. Als extra service bieden we daarom nu de Helpdesk Digitale Zorg aan.”

Waarvoor naar de Helpdesk?

Bij de Helpdesk Digitale Zorg werken mensen die uitleg kunnen geven over het installeren en gebruiken van communicatie- en hulpmiddelen. Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur is de Helpdesk te bereiken op 085-1304575. Een mail sturen kan ook, naar info@helpdeskdigitalezorg.nl(https://ziekenhuisrivierenland.nlmailto:info@helpdeskdigitalezorg.nl). Op de website www.helpdeskdigitalezorg.nl(http://www.helpdeskdigitalezorg.nl/) staat een uitgebreid aanbod aan handleidingen rondom digitale zorg Ook helpt de Helpdesk bij het aanvragen van een DigiD. DigiD is vaak de eerste stap voor het gebruik van digitale zorg. De Helpdesk is er alleen voor technische vragen, niet voor medische vragen. Die kunnen patiënten stellen aan hun zorgverlener op de polikliniek.

Groeiend initiatief

De Helpdesk Digitale Zorg bestaat sinds juni 2020 als initiatief van zorginstellingen in het Gooi. Inmiddels zijn bijna 30 organisatie aangesloten, 4500 mensen geholpen en 8000 keer handleidingen geraadpleegd.

Alle nieuws items(https://rivierenlandprodpwa.azurewebsites.net/home-page/nieuws)