Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Alle gegevens over je gezondheid op één plek. Dat geeft overzicht.

Op verschillende plekken kun je informatie vinden over de PGO, de afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Weet je al wat een PGO is? En wat je ermee kan doen als patiënt van Ziekenhuis Rivierenland? We helpen je graag op weg!

Wat is een PGO?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website, waarmee je een kopie van je medische gegevens kunt verzamelen. Dat kunnen gegevens zijn over je medicatie, de uitslagen van medisch onderzoek of de behandeling van een ziekte. Je medische gegevens staan in de computer bij verschillende zorgverleners, zoals je huisarts, het ziekenhuis of een therapeut. In een PGO kun je zelf een kopie van deze gegevens verzamelen. Je kunt aan je PGO ook eigen gegevens toevoegen van bijvoorbeeld je smartwatch of een ander apparaat. Zo krijg je meer inzicht in je gezondheidssituatie. Wil je ook een PGO? Het is gratis. Iedereen van 16 jaar en ouder kan gebruikmaken van PGO’s.

De voordelen van een PGO

In deze video zie je Marlène. Zij vertelt waarom zij graag aan de slag wil met een PGO en wat de voordelen zijn voor haar.

Veelgestelde vragen over de PGO

Zijn mijn gegevens veilig?
Wat is het verschil tussen MijnZR en een PGO?
Hoe kies ik een PGO?
Hoe gebruik ik een PGO?
Wat kun je in Ziekenhuis Rivierenland met een PGO?
Wie kan meekijken in mijn PGO?

Bekijk video Wat is een PGO?

Vragen?

De Helpdesk Digitale Zorg kan helpen met het aanmaken van een PGO zodat je je gegevens kunt ophalen. Het telefoonnummer is 085 1304 575. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur. Of kijk op www.helpdeskdigitalezorg.nl 

Tip: Zorg dat je je identiteitskaart of paspoort en een mobiele telefoon bij de hand heeft, deze heb je nodig om via DigiD veilig te kunnen inloggen in een PGO.