Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Alle gegevens over uw gezondheid op één plek. Dat geeft overzicht.

PGO is de afkorting voor Persoonlijke GezondheidsOmgeving. Weet u al wat een PGO is? En wat u ermee kunt doen als patiënt van Ziekenhuis Rivierenland? We helpen u graag op weg!

Wat is een PGO?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website, waarmee u een kopie van uw medische gegevens kunt verzamelen. Dat kunnen gegevens zijn over uw medicatie, de uitslagen van medisch onderzoek of de behandeling van een ziekte, een ingevulde vragenlijst of afgeronde digitale afspraken (e-consulten).

Uw medische gegevens staan in de computer bij verschillende zorgverleners, zoals uw huisarts, het ziekenhuis of een therapeut. In een PGO kunt u zelf een kopie van deze gegevens verzamelen. U kunt aan uw PGO ook eigen gegevens toevoegen van bijvoorbeeld uw smartwatch of een ander apparaat. Zo krijgt u meer inzicht in uw gezondheidssituatie. Een PGO is voor iedereen van 16 jaar en ouder en is gratis.

>> Download uw PGO via de website: www.pgo.nl.
Tip: Houd uw identiteitskaart of paspoort en een mobiele telefoon bij de hand. Deze heeft u nodig om via DigiD veilig in te loggen in een PGO.


>> Bekijk de video: Wat is een PGO?

Bekijk video Wat is een PGO?


De voordelen van een PGO

In deze video vertelt Marlène waarom zij graag een PGO wil gebruiken en wat de voordelen zijn voor haar.

 

Vragen?

Lees onderaan op deze pagina het antwoord op veelgestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Kijk dan op de website www.pgo.nl.
 

Hulp bij digitale toepassingen

Wilt u hulp bij het downloaden van een PGO en het ophalen van een kopie van uw medische gegevens van Ziekenhuis Rivierenland? De vrijwilligers van het Digi-Taal Servicepunt helpen u graag. U vindt het Digi-Taal Servicepunt in de centrale hal van ons ziekenhuis. Klik hier voor meer informatie en de openingstijden van het Digi-Taal Servicepunt. 

Liever hulp vanuit huis? De Helpdesk Digitale Zorg is telefonisch voor u bereikbaar via 085 13 04 575. Kijk voor meer informatie op de website: www.helpdeskdigitalezorg.nl

Veelgestelde vragen over de PGO

Zijn mijn gegevens veilig?
Wat is het verschil tussen MijnZR en een PGO?
Hoe kies ik een PGO?
Hoe gebruik ik een PGO?
Wat kan ik in Ziekenhuis Rivierenland met een PGO?
Wie kan meekijken in mijn PGO?