Privacy & disclaimer

Privacy verklaring

Ziekenhuis Rivierenland doet er alles aan om uw privacy te garanderen. In deze privacyverklaring staat hoe we omgaan met uw persoonlijke gegevens. In de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staat beschreven wat uw rechten en plichten zijn op het gebied van uw patiëntendossier en de wijze waarop medewerkers van ons ziekenhuis dienen om te gaan met uw persoonsgegevens.

  • Verwerking van persoonsgegevens

Om goede zorg te kunnen verlenen is het noodzakelijk dat wij over uw persoonsgegevens kunnen beschikken en deze in het kader van zorgverlening en onderzoek gebruiken. Het gebruik van persoonsgegevens (de wetgever spreekt niet van gebruik van persoonsgegevens maar noemt dit verwerken van persoonsgegevens) is aan strenge regels gebonden. Indien wij persoonsgegevens verwerken of derden in opdracht van Ziekenhuis Rivierenland gegevens laten verwerken, zijn wij verplicht dit vast te leggen in een bewerkingenregister. Bij elke gegevensverwerking wordt vastgelegd welke gegevens worden verwerkt, wie hierbij is betrokken en welke beveiligingsmaatregelen zijn genomen.

  • Wat gebeurt er met uw persoonsgegevens?

De basisregel is dat Ziekenhuis Rivierenland zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaat. Uw persoonsgegevens mogen alleen worden verwerkt door personen die tot geheimhouding zijn verplicht. In de verwerking van persoonsgegevens worden niet meer gegevens opgenomen dan noodzakelijk is voor het doel van de verwerking. Wanneer gegevens voor andere doeleinden worden verwerkt, dan is hiervoor uw uitdrukkelijke, afzonderlijke toestemming nodig, tenzij de gegevens geanonimiseerd zijn.

Als u persoonlijke gegevens invult op onze website(s) om informatie op te vragen, zullen wij deze informatie uitsluitend gebruiken voor het afhandelen van uw aanvraag. Uw gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden en nooit aan derden buiten Ziekenhuis Rivierenland verstrekt.

  • Gegevensbescherming

De medewerkers van Ziekenhuis Rivierenland zetten zich in om u als patiënt zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Toch kan het gebeuren dat u een negatieve ervaring heeft of dat de behandeling of organisatie niet voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van uw privacybescherming. Wanneer u vragen heeft over de bescherming van uw privacy kunt u contact opnemen met onze Functionaris Gegevensbescherming (FG) via: FG@zrt.nl . Dit is de contactpersoon van ziekenhuis Rivierenland voor de bescherming van uw privacy. Het is ook mogelijk om uw privacy-klacht in te dienen bij de Nederlandse toezichthouder voor gegevensbescherming. Dat is de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer informatie hierover kunt u vinden via:  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-indienen-bij-de-ap

Disclaimer

De website van Ziekenhuis Rivierenland (www.ziekenhuisrivierenland.nl) wil patiënten, bezoekers, verwijzers en overige geïnteresseerden goede informatie bieden. Dat doen we met zorg en aandacht. De redactie doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat alle informatie op de site ook zo actueel en volledig mogelijk is. Ondanks deze aandacht kan het toch voorkomen dat de informatie niet (meer) volledig of niet (meer) juist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die is opgeslagen in www.ziekenhuisrivierenland.nl. Ziekenhuis Rivierenland  is niet aansprakelijk voor elke vorm van directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, ontstaan door het gebruik van of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van www.ziekenhuisrivierenland.nl.

Uiteraard stellen wij het zeer op prijs als u onvolledigheden en/ of fouten op de site aan ons meldt. U kunt hierover contact opnemen met de afdeling communicatie via communicatie@zrt.nl.

Rechten en plichten van patiënten

Een behandeling in een ziekenhuis betekent in feite dat er een overeenkomst wordt gesloten tussen de arts/ het ziekenhuis en de patiënt. Een dergelijke overeenkomst brengt rechten en plichten met zich mee, zowel voor zorgverleners als voor patiënten. In de folder 'Patiëntenrechten en -plichten' zetten we de belangrijkste rechten en plichten voor u op een rij. Hierin vindt u informatie over:

  • Het recht op informatie;
  • Toestemmingsvereiste; 
  • Tweede mening (second opinion); 
  • Recht op inzage in uw medisch dossier; 
  • Recht op privacy; 
  • Wilsverklaring; 
  • Recht om te klagen.