Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) is een app of website. Hiermee verzamelt u een kopie van al uw medische gegevens. Dat kunnen gegevens zijn over uw medicatie, de uitslagen van een onderzoek of een ingevulde vragenlijst. 

U ziet niet alleen gegevens vanuit het ziekenhuis. In een PGO staan ook gegevens van bijvoorbeeld uw huisarts of een therapeut. U kunt ook zelf gegevens toevoegen aan een PGO. Bijvoorbeeld data van uw smartwatch. Zo krijgt u meer inzicht in uw gezondheid. 

Een PGO is gratis voor iedereen vanaf 16 jaar. 

Wat is een PGO?

In deze video wordt uitgelegd wat een PGO is en wat u ermee kunt doen. 

 

Veelgestelde vragen over de PGO

Een veilige verbinding tussen uw PGO en uw ziekenhuis, huisarts of therapeut is belangrijk. MedMij maakte de regels voor het veilig uitwisselen van uw medische gegevens. U kunt PGO’s en zorgverleners die zich aan deze regels houden herkennen aan het MedMij-label. Zo kunt u op een veilige manier een kopie van uw medische gegevens in uw PGO ophalen.
MijnZR is een beveiligde, online, persoonlijke website voor patiënten van Ziekenhuis Rivierenland. In MijnZR kunt u uw medische gegevens bij Ziekenhuis Rivierenland inzien, afspraken bekijken en zelf een aantal zaken regelen. Om toegang te krijgen tot MijnZR, logt u in met uw DigiD. Komt u bij meer zorginstellingen? Dan heeft u ook te maken met verschillende online omgevingen. In een PGO verzamelt u gegevens over uw gezondheid op één plek. Medische gegevens van verschillende zorgverleners zoals uw huisarts of het ziekenhuis en eventueel gegevens die u zelf meet. Dat geeft overzicht.
Er zijn verschillende soorten persoonlijke gezondheidsomgevingen beschikbaar. U kunt zelf kiezen welke u het fijnst vindt en het beste bij u past. Wilt u hulp bij het kiezen van een PGO? Klik op de link hieronder. U kunt hier aangeven wat u belangrijk vindt aan een PGO. U krijgt dan te zien welke systemen hieraan voldoen en kunt uw PGO kiezen.
U gaat naar website van de door u gekozen PGO of download de app van uw PGO. Om in te loggen, heeft u uw DigiD nodig. Om veiligheidsredenen ontvangt u tijdens het inloggen een extra beveiligingscode. Bent u ingelogd? Dan kunt u via uw PGO verbinding maken met het systeem van een zorginstelling waar u onder behandeling bent, als die voorzien is van het MedMij label. Uw PGO haalt dan via een veilige verbinding een kopie op van uw gegevens bij bijvoorbeeld Ziekenhuis Rivierenland. U kunt uw gegevens dan inzien of opslaan in uw PGO.
Met een PGO kunt u gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo heeft u meer inzicht in veranderingen in uw gezondheid en worden de gevolgen van de keuze voor bepaalde behandelingen duidelijker. Dat geeft rust en overzicht en helpt u samen met uw behandelaar te kiezen voor de best passende zorg. In uw PGO kunt u onder andere ook ingevulde vragenlijsten en afgeronde digitale afspraken (e-consulten) inzien die u via MijnZR heeft ingevuld.
Heeft u een PGO met een MedMij-label? Dan bent u de enige met toegang tot de medische informatie in uw PGO. In de toekomst wordt het ook mogelijk uw gegevens te delen met andere zorgverleners of bijvoorbeeld een mantelzorger. U beslist altijd zelf of u dat wilt.