Project digitaal aanvragen 1e lijns diagnostiek

Ziekenhuis Rivierenland onderzoekt voortdurend de mogelijkheden om de zorgvraag uit de regio zo goed mogelijk aan te laten sluiten op onze dienstverlening. Een terugkerende vraag van verwijzers is het digitaal kunnen aanvragen van eerstelijns diagnostiek (laboratorium en radiologie). We hebben onderzocht hoe we daar het beste in kunnen voorzien. Uit de verkenning blijkt dat dit op een veilige, prettige en efficiënte manier mogelijk is via ZorgDomein.

We zijn nu met een project gestart om deze nieuwe manier van aanvragen te faciliteren voor huisartsen, verloskundigen en specialisten ouderengeneeskunde. Uiteraard betrekken we uw ervaringen bij het ontwikkelen en invoeren van de aanvraagapplicatie en zal er duidelijke informatie beschikbaar komen. De eerste stappen worden nu gezet met het inrichten van de projectorganisatie. Het streven is in het najaar 2021 het digitaal aanvragen van eerstelijns diagnostiek aan te kunnen bieden. Via de Connect Snelwijzer en overlegmomenten houden we u op de hoogte van de voortgang.
 

Contactpersoon voor nadere informatie:

Meer informatie

Veelgestelde vragen over dit project

Hoe werkt het digitaal aanvragen?
Vanaf wanneer kan ik digitaal onderzoek voor mijn patiƫnten aanvragen?
Wat kan ik zelf doen om het digitaal aanvragen voor te bereiden in mijn praktijk?
Welke eerstelijns zorgverleners kunnen gebruik maken van het digitaal aanvragen?
Voor welke diagnostiek kan ik digitaal gaan aanvragen en vanaf wanneer?
Kan ik nog papieren formulieren blijven bestellen?

Voor vragen over project Digitaal aanvragen 1e lijns diagnostiek

Heeft u een vraag over dit project die niet bij de Veelgestelde vragen van Zorgdomein staat? Vul dan het formulier hieronder in.