Leren en ontwikkelen op ons OK-complex

Wil jij operatieassistent of anesthesiemedewerker worden? Wij bieden duale trajecten! Op ons operatiekamercomplex werken ongeveer 100 medewerkers verdeeld over de werkterreinen chirurgie, anesthesie, recovery, poliklinische operatiekamer, sedatie en polikliniek pijnbestrijding. We werken in een flexibele organisatie met de nieuwste geavanceerde medische apparatuur. Samenwerken en een goede werksfeer staat bij ons voorop!

Anesthesiemedewerker

Als anesthesiemedewerker leiden we je op om zelfstandig taken uit te voeren onder eindverantwoordelijkheid van de anesthesioloog. Als anesthesiemedewerker heb je veel kennis van de werking van het menselijk lichaam, verschillende technieken van anesthesie en toepassing van medicatie. Daarnaast werk je met geavanceerde apparatuur om patiënten tijdens een operatie mee te monitoren en de vitale functies te bewaken. Je geeft de patiënt het gevoel in veilige en zorgzame handen te zijn.

Operatieassistent

Als operatieassistent ben je een onmisbare schakel in de uitvoering van het operatieve proces. Je bent op de hoogte van de verschillende behandelingen die we dagelijks uitvoeren, welke instrumenten, materialen en apparatuur hierbij nodig zijn en je kunt snel reageren op onverwachte wendingen tijdens een operatie. In de uitvoering van je werk kun je verschillende rollen vervullen.

  • Omlopen: Als omloop begeleid je de patiënt waar nodig en ondersteun je het opererende team met het aangeven van extra benodigdheden en het bedienen van apparatuur. 
  • Instrumenteren: Hierbij ben je verantwoordelijk voor het verzorgen en aanreiken van de juiste instrumenten om de operatie uit te voeren. 
  • Assisteren: De operatieassistent die de assisterende rol op zich neemt, zorgt ervoor dat het operatiegebied overzichtelijk blijft voor de chirurg.

Waarom je opleiding volgen in Ziekenhuis Rivierenland?

  • Altijd een gezellige sfeer
  • Goede, persoonlijke begeleiding
  • Veel verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de uitvoering van zorg
  • Samenwerken met verschillende disciplines
  • Doorgroeimogelijkheden na diplomeren
  • Ruime vergoeding gedurende je praktijkperiode: salaris én studiekosten

Nieuwsgierig naar ons OK-complex? Neem een kijkje!

Wil je meer weten over de opleidingsmogelijkheden? 

Neem contact op met Sabah Laoukili via leren&ontwikkelen@ziekenhuisrivierenland.nl.