Behandeling van de zenuwwortel met gepulseerde radiofrequentiestroom (PRF)

Uw pijnspecialist heeft voorgesteld om bij u een PRF-behandeling uit te voeren van de zenuwwortel. U krijgt deze behandeling om uw pijnklachten te verminderen. Een PRF-behandeling blokkeert de zenuwwortel die de pijnklachten veroorzaakt in uw nek, armen, lage rug, lies of voeten. Als de zenuw is geblokkeerd, zal deze geen of minder pijn doorgeven. Dit wordt gedaan met gepulseerde radiofrequentiestroom (PRF), een elektrisch stroompje.

Afdeling

Pijnbestrijding

Lees meer

Meer over

Hoe wordt de pijn in uw zenuwwortels veroorzaakt?

De wervelkolom loopt van uw hals tot uw staartbeen (stuitje) en bestaat uit wervels en tussenwervelschijven. Tussen de wervels komen zenuwwortels uit de wervelkolom. Deze zenuwwortels zijn belangrijk voor de het doorgeven van gevoel en pijn. De zenuwwortels kunnen geïrriteerd of beklemd raken. Bijvoorbeeld door een hernia of een vernauwing in uw ruggenwervel. U kunt dan pijnklachten krijgen in uw nek, armen, lage rug, lies of zelfs in uw voeten.

Contact

Heeft u vragen direct na de behandeling?

  • Heeft u de eerste 24 uur na de behandeling klachten of vragen? Neem dan contact op met de Spoedeisende Hulp (0344) 67 42 54.
  • Heeft u 24 uur na de behandeling klachten? Neem dan contact op met uw huisarts of de huisartsenpost.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stel deze dan gerust. Uw behandelend pijnspecialist geeft u graag meer informatie.