Bewegen tijdens de behandeling van kanker

Als gevolg van de medische behandeling van kanker (operatie, chemotherapie of/en radiotherapie) kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies. Deze vermoeidheid neemt meestal toe gedurende de behandelperiode, ook na de behandeling kan de vermoeidheid blijven bestaan. Veel mensen zijn geneigd rust te nemen om de vermoeidheid te vermijden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat bewegen een positief effect heeft op vermoeidheid en conditieverlies. 

Afdeling

Fysiotherapie

Lees meer

Meer over

Lichamelijk actief zijn kan ervoor zorgen dat u zich beter voelt. U hoeft hiervoor niet intensief te sporten. Wandelen en fietsen in een stevig tempo kunnen ook zorgen voor de juiste lichamelijke inspanning. Ziekenhuis Rivierenland is gestart met het aanbieden van Rivierenland Move. Dit is een beweegadvies voor mensen met kanker. 

Contact

Als u nog vragen heeft, kunt u die stellen tijdens uw volgende afspraak met de oncologieverpleegkundig, de verpleegkundig specialist of de medisch specialist. Ook kan de fysiotherapeut uit het ziekenhuis u helpen met het begeleiden van uw activiteiten tijdens de behandeling.

  • Oncologische dagbehandeling (0344) 67 49 27 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • Fysiotherapie (0344) 67 43 36 - maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur