Blaasspoeling met BCG-vaccin

Binnenkort wordt u op de polikliniek Urologie verwacht voor een blaasspoeling met BCG-vaccin. Op deze pagina leest u over de blaasspoeling en hoe u zich hierop kunt voorbereiden. Deze informatie is een aanvulling op de gesprekken die u heeft met uw uroloog. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen met de afdeling Urologie als u vragen heeft. 

Afdeling

Urologie

Lees meer

Meer over

Wat is een blaasspoeling met BCG-vaccin?

U heeft een blaasoperatie gehad, waarbij kwaadaardige blaaspoliepen zijn verwijderd. Hoewel de poliepen oppervlakkig zijn, is er een kans van zestig tot zeventig procent dat ze binnen één jaar terugkomen. Om dit voorkomen of om te zorgen dat het langer duurt voordat deze terugkomen, krijgt u blaasspoelingen met BCG-vaccin. BCG-vaccin is een medicijn voor de behandeling van kanker. Het is een cytostaticum dat de groei van kankercellen afremt. Het aantal spoelingen dat nodig is, wordt per persoon bekeken.

Lees meer informatie in de folder 'blaasspoeling met BCG-vaccin'

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de afdeling Urologie helpen u graag. 

  • Polikliniek Urologie (0344) 67 40 40 – van maandag tot en met vrijdag van 08.30-16.30 uur. Buiten kantoortijden of in het weekend kunt u contact opnemen met de huisartsenpost.