Blaasspoeling met Mitomycine-C

Binnenkort wordt u op de polikliniek Urologie verwacht voor een blaasspoeling met Mitomycine-C. U meldt zich op de afgesproken tijd aan de balie van de polikliniek Urologie. Hierna neemt u plaats in de wachtruimte. Zodra u aan de beurt bent, wordt u opgehaald. Hier leest u over de blaasspoeling en hoe u zich hierop kunt voorbereiden. De informatie is een aanvulling op de gesprekken die u heeft met uw uroloog. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen met de afdeling Urologie als u vragen heeft.

Afdeling

Urologie

Lees meer

Meer over

Wat is een blaasspoeling met Mitomycine-c?

U heeft een blaasoperatie gehad, waarbij kwaadaardige blaaspoliepen zijn verwijderd. Hoewel de poliepen oppervlakkig zijn, is er een kans van zestig tot zeventig procent dat ze binnen één jaar terugkomen. Om dit voorkomen of om te zorgen dat het langer duurt voordat deze terugkomen, krijgt u blaasspoelingen met Mitomycine-C. Mitomycine-C is een medicijn voor de behandeling van kanker. Het is een cytostaticum dat de groei van kankercellen afremt. Het aantal spoelingen dat nodig is wordt per persoon bekeken.

Contact

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel deze dan gerust. De medewerkers van de afdeling Urologie geven u graag meer informatie. 

Afspraak verzetten

Het kan gebeuren dat u een afspraak moet verzetten. Geef dit alstublieft zo snel mogelijk aan ons door. We maken dan een nieuwe afspraak en kunnen de vrijgekomen tijd reserveren voor een andere patiënt.

  • Polikliniek Urologie (0344) 67 40 40 – maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur 's ochtends en van 14.00 tot 16.00 uur
    's middags. Buiten kantoortijden of in het weekend kunt u de dienstdoende uroloog bereiken via de receptie.