Borstvoeding geven aan een tweeling

Voor veel vrouwen is borstvoeding een natuurlijk en logisch vervolg op de zwangerschap en bevalling. Niet iedereen in uw omgeving is vertrouwd met het idee dat je een tweeling borstvoeding kunt geven. Misschien twijfelt u daar zelf ook aan. Maar het kan! Veel vrouwen hebben met veel plezier meer dan één kind tegelijk gevoed. Zeker in het begin is het van belang om beide baby’s aan de borst te voeden om de melkproductie op peil te krijgen en om aanlegproblemen te voorkomen. In deze folder leest u informatie over borstvoeding geven aan een tweeling, voedingshoudingen en het combineren van voeding. 

Afdeling

Verloskunde (geboortezorg)

Lees meer

Meer over

Het lichaam van een moeder is in staat om voor twee of meer kinderen tegelijkertijd borstvoeding te produceren. De melkproductie is een systeem van vraag en aanbod. Dus als u uw tweeling vaak aanlegt - de eerste weken minimaal 8 keer per 24 uur - ontstaat er genoeg melk. Dit vraagt de eerste weken wel een investering van u om de voeding op gang te brengen en op peil te houden.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact op met de afdeling Verloskunde. 

  • Verloskunde (geboortezorg) (0344) 67 40 45 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur 's ochtends en van 13.00 tot 16.30 uur 's middags