Dagbehandeling kind

Binnenkort wordt uw kind opgenomen in ons ziekenhuis voor een behandeling door de kaakchirurg. Uit ervaring weten wij dat een ouder/verzorger die goed op de hoogte is, zijn kind het beste tot steun kan zijn. Daarom vindt u in deze folder informatie over de behandeling van uw kind.

Afdeling

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA)

Lees meer

Meer over

Medicijnen

Wanneer uw kind medicijnen gebruikt, mag het kind deze gewoon met een slokje water innemen (tenzij de arts hierover andere afspraken met u hebt gemaakt).

Voorbereiding

U krijgt een uitnodiging van afdeling B5 voor een voorlichtingsbijeenkomst. Deze voorlichtingsbijeenkomst is voor ouders/verzorgers en hun kinderen die een dag in het ziekenhuis worden opgenomen voor een onderzoek of een operatie onder narcose.

Behandeling

Eén van de ouders of verzorgers mag mee naar de operatiekamer, totdat het kind slaapt.

  • Meestal spreekt de kaakchirurg nog even met u over de behandeling.
  • Tijdens de behandeling kunt u wachten in de wachtruimte.
  • De behandeling door de kaakchirurg bestaat meestal uit het verwijderen van tanden en/of kiezen van het melkgebit.
  • Uw kind krijgt narcose via een kapje, soms ook via een prikje.
  • Om ervoor te zorgen dat uw kind na de behandeling zo min mogelijk pijn heeft, geeft de kaakchirurg een plaatselijke verdoving voordat de tanden en/of kiezen verwijderd worden. Uw kind is dan al onder narcose en merkt hier dus niets van.
  • Na het verwijderen van tanden en/of kiezen worden de wondjes soms gehecht. Deze hechting lost in ongeveer twee weken vanzelf op.
  • U mag naar de uitslaapkamer als uw kind wakker wordt.

Na behandeling

Meestal komt de kaakchirurg op de uitslaapkamer vertellen hoe de behandeling van uw kind is gegaan. Weer terug op de afdeling mag uw kind direct iets drinken en later een waterijsje eten. Door de kou trekken de bloedvaten samen en stopt het bloeden van de wondjes sneller.

Contact

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) via onderstaand nummer. In het weekend kunt u contact opnemen met het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis. 

  • Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) (0344) 67 40 74 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur 's ochtends en van 13.00 tot 16.30 uur 's middags
  • Ziekenhuis Rivierenland Algemeen (0344) 67 49 11 - 24 uur per dag