Gebruik van Pancraesenzymen

Goede voeding is belangrijk. Het levert energie en bevat allerlei voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om goed te functioneren. De voedingsstoffen in ons voedsel, zoals vetten, eiwitten en koolhydraten zijn te groot om direct op te nemen in ons lichaam. De alvleesklier (pancreas) speelt een belangrijke rol bij de vertering van ons voedsel. De alvleesklier maakt spijsverteringsenzymen (pancreasenzymen). Deze pancreasenzymen verkleinen de voedingsstoffen in de dunne darm tot stoffen die het lichaam kan opnemen en gebruiken.

Afdeling

Diƫtetiek

Lees meer

Meer over

Voor een goede vertering van (vooral vet uit) de voeding zijn voldoende pancreasenzymen nodig. Na een operatie aan of bij een ontsteking van de alvleesklier zijn er meestal te weinig pancreasenzymen voor een goede vertering.

Voorbereiding

Pancreasenzympreparaten zijn capsules met daarin gedroogde korrels. Deze korrels bevatten de enzymen. Iedere korrel bevat een beschermlaagje (coating) om de enzymen tegen maagzuur te beschermen. In de dunne darm gaan de capsules uiteindelijk open en kunnen de verteringsenzymen hun werk doen.

Lees voor meer informatie deze folder of de bijbehorende vettabel.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met de polikliniek Diëtetiek.

  • Diëtetiek (0344) 67 43 36 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur