Gezonde leefstijl tijdens uw revalidatie

Tijdens uw revalidatie is het mogelijk om informatie te krijgen over een gezonde leefstijl. Gezonde leefstijl bestaat uit de vijf belangrijke gezondheidsfactoren; bewegen, roken, alcoholgebruik, voeding en ontspanning. Een gezonde en actieve leefstijl is tijdens maar ook na uw revalidatie erg belangrijk.

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Lees meer

Meer over

Een gezonde leefstijl heeft een positief effect op uw herstel, zo gaat de revalidatie vaak sneller. Daarnaast kan bewust zijn van uw eigen leefstijl veel opleveren. Wie goed in zijn vel zit krijgt meer zelfvertrouwen, wordt weerbaarder, is sociaal actief en doet minder vaak een beroep op de gezondheidszorg.

Behandeling

Regelmatig bewegen levert u veel op, maar belangrijk is om een activiteit te vinden die goed bij u past. Want als u niet van fitness houdt, is het lastig om er mee te beginnen of vol te houden. Het is makkelijker om aan de slag te gaan met iets dat u al leuk vindt zoals wandelen, fietsen of tuinieren. Samen gaan we kijken hoe beweging een vast onderdeel wordt van uw dagelijkse activiteiten. Onze bewegingsagoog helpt u om de juiste beweegactiviteit voor u te vinden.

Naast beweging is de juiste balans tussen inspanning en ontspanning ook van belang. Neem voldoende tijd voor herstel van het lichaam om mentale en fysieke overbelasting te voorkomen.

Wilt u meer informatie over gezonde leefstijl of hoe u dit het beste kunt toepassen binnen uw eigen leefstijl? Schakel uw huisarts of revalidatie arts in voor de mogelijkheden.

Contact

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen, stel ze dan gerust. Onze medewerkers geven u graag meer informatie.

  • Afdeling Fysiotherapie (0344) 67 43 36 - maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur 
  • Polikliniek Revalidatiegeneeskunde (0344) 67 41 38