Gezonde leefstijl tijdens uw revalidatie

Tijdens uw revalidatie is het mogelijk om informatie te krijgen over een gezonde leefstijl. Een gezonde- en actieve leefstijl is tijdens, maar ook na uw revalidatie erg belangrijk. Het heeft een positief effect op uw herstel en de revalidatie gaat vaak sneller. Daarnaast kan bewust zijn van uw eigen leefstijl veel opleveren. Wie goed in zijn vel zit, krijgt meer zelfvertrouwen, wordt weerbaarder, is sociaal actief en heeft minder zorg nodig.

Onderdelen gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl bestaat uit vijf belangrijke onderdelen:

  • bewegen
  • roken
  • alcoholgebruik
  • voeding
  • ontspanning

Inspanning en ontspanning

Activiteit die bij u past

Regelmatig bewegen levert u veel op, maar het is belangrijk om een activiteit te vinden die goed bij u past. Want als u niet van fitness houdt, is het lastig om er mee te beginnen of vol te houden. Het is makkelijker om aan de slag te gaan met iets dat u al leuk vindt. Misschien is dat wel wandelen, fietsen of tuinieren. Samen gaan we kijken hoe beweging een vast onderdeel wordt van uw dagelijkse activiteiten. Onze bewegingsagoog helpt u om de juiste beweegactiviteit voor u te vinden.

Voorkom overbelasting

Naast beweging is de juiste balans tussen inspanning en ontspanning ook van belang. Neem voldoende tijd voor herstel van het lichaam om mentale en fysieke overbelasting te voorkomen.

Vraag naar de mogelijkheden

Wilt u meer informatie over een gezonde leefstijl of hoe u dit het beste kunt toepassen binnen uw eigen leefstijl? Schakel uw huisarts of revalidatiearts in voor de mogelijkheden.

  • Meer over een gezonde leefstijl leest u op de website van Fit4Life(https://www.fit4life.club/).
  • Hoe u gezond eet volgens de Schijf van Vijf leest u op deze pagina van het Voedingscentrum. (https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezond-eten-met-de-schijf-van-vijf.aspx)
  • Elke dag een rondje buiten lopen? De app 'Ommetje' van de Hersenstichting(https://www.hersenstichting.nl/ommetje/?gclid=EAIaIQobChMI3svTopL58AIVZLR3Ch1hQAcZEAAYASAAEgIBA_D_BwE) helpt u hierbij.