Hartfalenpolikliniek

Ziekenhuis Rivierenland heeft een hartfalenpolikliniek. Dit is een onderdeel van de polikliniek Cardiologie. De hartfalenpolikliniek is speciaal voor patiënten met een verminderde pompfunctie van het hart (hartfalen). De begeleiding op deze polikliniek wordt gedaan door verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in hartfalen. Hiernaast blijven de controles bij uw eigen cardioloog plaats vinden. De controles op de hartfalenpolikliniek zijn dus extra.

Afdeling

Cardiologie

Lees meer

Meer over

Op de hartfalenpolikliniek krijgt u informatie over dieet en vochtgebruik. Daarnaast zullen ook uw medicijnen worden aangepast op een manier die het beste is voor u. Hiervoor zult u extra op controle moeten komen bij de hartfalenverpleegkundige om uw bloeddruk, gewicht en nierfunctie na te laten kijken.

Contact

De hartfalenverpleegkundige maakt regelmatig een afspraak met u voor een polikliniekbezoek, zij houdt vier keer per week spreekuur. Zij is de contactpersoon voor u en uw partner/familie. Voor vragen over bijvoorbeeld medicijnen, gewichtsverandering, toename benauwdheid of aanvraag voor thuiszorg kunt u door de week dagelijks bellen tijdens het telefonisch spreekuur tussen 09.30 tot 10.00 uur. Telefoonnummer (0344) 67 45 27.

  • Plaats: polikliniek Cardiologie route 06, locatie Ziekenhuis Rivierenland.

De diëtist houdt twee keer per week spreekuur. Voor vragen over bijvoorbeeld voeding, dieet en vochtbeperking kunt u op werkdagen
bellen van 09.00 uur tot 17.00 uur. Telefoonnummer (0344) 67 43 31.

  • Plaats: polikliniek Diëtetiek, locatie Ziekenhuis Rivierenland.

Het beweegprogramma vindt plaats op dinsdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 14.00 uur. Telefoonnummer (0344) 67 40 14.

  • Plaats: afdeling Fysiotherapie route 01, locatie Ziekenhuis Rivierenland.

De maatschappelijk werker of psycholoog neemt zo nodig zelf met u contact op voor het maken van een afspraak.

  • Plaats: afdeling Maatschappelijk Werk route 2 op de begane grond (bouwdeel M), locatie Ziekenhuis Rivierenland.