Keelamandelen volwassenen

De keel-, neus-, oorarts heeft met u afgesproken dat binnenkort de keelamandelen verwijderd zullen worden. De opname-duur is 1 tot 3 dagen. De keel-, neus-, oorarts bezoekt u op de afdeling of u bezoekt hem op de polikliniek gedurende de opname. De operatie die u ondergaat heet een tonsillectomie. Tonsillectomie betekent het chirurgisch verwijderen van de keelamandelen. Bij een tonsillectomie gaat u onder algehele narcose. Bij een tonsillectomie bestaat er een kleine kans op een nabloeding. Gemiddeld duurt de operatie, inclusief het verblijf op de uitslaapkamer, 1 à 1,5 uur. Met de verpleegkundige van de afdeling kunt u overleggen, hoe laat uw partner/familie kan bellen voor verdere informatie.

Afdeling

Keel-, neus-, oorgeneeskunde (KNO)

Lees meer

Meer over

Geneesmiddelengebruik
Het is belangrijk dat u vermeldt of u bloedverdunners gebruikt. Uw arts bespreekt dan met u wat u moet doen met uw antistollingsmedicatie (bloedverdunners). Deze bloedverdunnende medicijnen verhogen de kans op een nabloeding. Gebruikt u andere medicijnen waarover u twijfelt, overlegt u dan met de polikliniekassistente. Als u zwanger bent, geef dit aan bij de arts, deze zal dan overwegen of de operatie wel of niet door zal gaan .

Contact

Mocht u nog vragen hebben, kunt u bellen naar de polikliniek keel-, neus- en oorarts.

  • Polikliniek keel-, neus- en oorarts Tiel (0344) 67 40 58

Of naar onderstaande nummers:

  • Afdeling dagbehandeling (0344) 67 45 98. (Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00-20.00 uur bereikbaar.)
  • Afdeling (M4) (0344) 67 46 49 (Wij zijn de hele week 24 uur per dag ber eikbaar)
  • Receptie Ziekenhuis Rivierenland (0344) 67 49 11. De receptie kan u eventueel doorverbinden met de afdeling Spoedeisende Hulp.