Kinderbekkenfysiotherapie

De kinderbekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in en rond de buik en het bekken bij kinderen. Voorbeelden hiervan zijn: buikpijn, urine-of ontlastingsverlies overdag en/of ’s nachts, ophoudgedrag met mogelijk blaasontsteking of verstopping (obstipatie) tot gevolg.

Afdeling

Fysiotherapie

Lees meer

Meer over

De eerste keer worden er vragen gesteld aan u en uw kind over het plassen, poepen, eten en drinken,maar ook over de (algehele) ontwikkeling tot nu toe. Daarnaast geeft het invullen van plas- en poeplijsten veel informatie en kan duidelijk worden hoe het probleem ontstaan is en aangepakt kan worden.

Voorbereiding

Dit onderzoek geeft informatie over de algemene motoriek, de rompstabiliteit en over de spieren die nodig zijn voor bewegen en ophouden van plas of ontlasting. Deze bekkenbodemspieren moeten goed kunnen aanspannen en ontspannen, zodat het plassen en poepen goed verloopt. Dit kan inzicht geven in de oorzaak van de klachten.

Lees voor meer informatie deze folder.

Contact

Mocht uw kind een klacht en/ of een aandoening hebben die niet onder een van de bovengenoemde kopjes valt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wellicht kunnen we u alsnog hulp bieden of van informatie voorzien.   

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

  • Fysiotherapie (0344) 67 43 36 - maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur
  • Mail ons Fysiotherapiezrt@zrt.nl