Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeuten in Ziekenhuis Rivierenland zijn gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen 0 tot 18 jaar. Bij de meeste kinderen ontwikkelen hun zintuigen en motoriek ''vanzelf''. Bij sommige kinderen is dit echter niet het geval. De kinderfysiotherapeut kan dan door middel van een onderzoek bekijken en meedenken wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn. Ook is behandeling mogelijk. Behandeling kan bestaan uit adviezen, oefeningen of wellicht intensievere begeleiding.  De kinderfysiotherapeut kan daarnaast samen met u, bekijken wat de beste manier is om uw kind te stimuleren in het bewegen. 

Afdeling

Fysiotherapie

Lees meer

Meer over

De kinderfysiotherapeut werkt indien nodig samen met verschillende zorgverleners zoals de huisarts, de kinderarts, revalidatiearts, kinderlogopedist, kinderergotherapeut, kinderdiëtist, medisch maatschappelijk werker en/ of kinderpsycholoog.

Ook voor de volgende klachten kunt u bij de kinderfysiotherapeut terecht:

  • Gewrichtsklachten
  • Sportblessures
  • Ademhalingsproblemen
  • Klachten in en rond de buik en het bekken
  • Onbegrepen klachten

Voor meer informatie over bijvoorbeeld kinderbekkenfysiotherapie verwijzen wij u graag naar onderstaande pagina.

Contact

Mocht uw kind een klacht en/ of een aandoening hebben die niet hierboven beschreven staat, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wellicht kunnen we u alsnog hulp bieden of van informatie voorzien.

Voor het maken van een afspraak of het krijgen van meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Fysiotherapie.

  • Fysiotherapie (0344) 67 43 36 - maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur
  • Mail ons Fysiotherapiezrt@zrt.nl

U kunt zowel met als zonder verwijzing bij ons terecht, maar onze voorkeur is dat u een afspraak maakt met verwijzing van een medisch specialist of huisarts.