Kloofje in de anus

Deze pagina geeft u informatie over een kloofje in de anus en de behandelingsmogelijkheden. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.

Afdeling

Chirurgie

Lees meer

Meer over

Fissuur betekent een kloofje of scheur; een fissura ani is een pijnlijk kloofje in de anus. Het verloopt in de lengterichting op de overgang van huid naar slijmvlies van de anus en is gelokaliseerd in de middellijn aan de voor- of achterkant van de anus. Een kloofje in de anus geeft meestal klachten in de vorm van een scherpe pijn tijdens of na de stoelgang die 1 tot 2 uren kan aanhouden. Het kan gepaard gaan met wat bloedverlies. Een kloofje wordt veroorzaakt door een verhoogde spanning van de inwendige kringspier, een soort  onbewuste kramp van een deel van de kringspier waardoor een verstoorde bloedvoorziening ontstaat.

Lees meer over de behandeling in de folder Kloofje in de anus

Contact

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen, stel ze dan gerust. De verpleegkundige of arts geeft u graag meer informatie.

  • Polikliniek Chirurgie (0344) 67 40 41 - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur 's ochtends en van 13.00 tot 16.30 uur 's middags