Knierevalidatie

Zorgvuldige revalidatie bij knieklachten is van groot belang. Binnen Ziekenhuis Rivierenland kunt u revalideren onder deskundige begeleiding. Deze knierevalidatie is speciaal gericht op patiënten die revalideren na een knietrauma of een operatie. Het programma is in eerste instantie bedoeld voor patiënten die een operatie aan de knie hebben gehad zoals bijvoorbeeld een voorste kruisband reconstructie. Maar ook met knieklachten als gevolg van een trauma of overbelasting kunt u terecht voor knierevalidatie.

Afdeling

Fysiotherapie

Lees meer

Meer over

Het doel van de behandeling is te zorgen voor een goede belastbaarheid van de aangedane knie. Met als uiteindelijk doel uw werk, sport en hobby's weer te kunnen hervatten. Dit behandelprogramma wordt naar uw persoonlijke situatie opgesteld en aangepast op uw activiteiten in het dagelijks leven. De knierevalidatie wordt begeleid door fysiotherapeuten in samenwerking met een sportinstructeur. Dit zorgt ervoor dat wij u een optimaal herstel en zo nodig een sportspecifiek revalidatietraject kunnen bieden.


Uw behandelend arts heeft u voorgeschreven met krukken te lopen. Krukken kunnen u helpen om tijdens het (trap)lopen en (op)staan uw aangedane been volledig of gedeeltelijk te ontlasten. In de folder beschrijven we de verschillende manieren van lopen met krukken: onbelast, gedeeltelijk belast en volledig belast lopen met krukken. 

Lees hier de folder "Leren lopen met krukken".

Contact

Voor het maken van een afspraak of het krijgen van meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Fysiotherapie.

  • Fysiotherapie (0344) 67 43 36 - maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur
  • Mail ons Fysiotherapiezrt@zrt.nl

U kunt zowel met als zonder verwijzing bij ons terecht maar onze voorkeur is dat u een afspraak maakt met verwijzing van een medisch specialist of huisarts.